Другий рік повномасштабного вторгнення: нові санкції проти РФ та підтримка України

17:38, 30.01.2024
card-img

За інформацією від західних журналістів, підтвердженою джерелами Ради економічної безпеки України, Європейський Союз готує новий пакет санкцій проти Росії, а також працює над посиленням фінансової підтримки України до других роковин повномасштабної війни. Ці кроки — відповідь на потребу відновлення обсягів західної допомоги Україні, яка зменшилася від початку вторгнення РФ. 

Зокрема, Financial Times пише: «Рішення включає 13-й пакет санкцій проти юридичних і фізичних осіб, пов’язаних із повномасштабним вторгненням РФ в Україну у лютому 2022 року, а також довгоочікувану угоду про виділення Києву 50 млрд євро протягом наступних чотирьох років, частина з яких може бути виплачена одразу після укладення угоди. Ще 5 млрд євро військової допомоги на рік і прибутки, отримані від заморожених активів Росії, також є частиною загального комплексу заходів підтримки». 

Секретар Ради економічної безпеки України, Ілона Хмельова, вважає рішення ЄС важливим проявом солідарності з Україною. Воно демонструє незмінну підтримку демократичного світу не лише від початку повномасштабного вторгнення, а й протягом 10 років збройної агресії. 

Короткий проміжок часу між ухваленням попереднього пакета санкцій і початком роботи над новим — позитивний сигнал, який показує рішучість ЄС щодо посилення економічного тиску на Росію та забезпечення належного виконання вже запроваджених санкцій. 

Поділитись