«Бізнес має ключову роль у впровадженні санкцій», — Ілона Хмельова, Секретар Ради економічної безпеки України.

16:25, 15.10.2024
card-img

11 жовтня відбулася зустріч Спеціальної робочої групи щодо санкцій проти Росії, сформованої International Sanctions and Export Control Society (ISECS-RWG), яку очолює Ілона Хмельова, Секретар Ради економічної безпеки України. На зустрічі обговорювали нові рекомендації G7 та GECC для бізнесу, спрямовані на обмеження доступу Росії до критичних іноземних технологій. До обговорення долучився спеціальний агент Федерального бюро розслідувань (FBI) у відставці Ріко Фальсоне. 

Учасники зосередили увагу на переліку товарів, що мають підвищений ризик незаконного імпорту до Росії, “червоних прапорцях” можливого обходу санкцій, а також на найкращих практиках проведення комплексної перевірки, які можуть бути впроваджені підприємствами найближчим часом. 

«У сучасному взаємопов'язаному світі бізнес відіграє ключову роль у впровадженні санкцій та експортного контролю. Компанії не повинні залишатися осторонь — вони мають реальні можливості впливати на зміни та підтримувати глобальну безпеку. Я сподіваюся, що члени ISECS-RWG стануть амбасадорами цього підходу», — зазначила Ілона Хмельова. 

Також секретар РЕБ додала, що завдяки якісним перевіркам, бізнес зможе не лише захистити свою репутацію, а й зробити вагомий внесок у забезпечення миру та безпеки в усьому світі, що стане додатковою перевагою для компаній на висококонкурентному ринку. 

Нагадаємо, минулого тижня G7 спільно з Глобальною коаліцією з контролю за експортом (GECC) оприлюднила рекомендації для галузей, аби обмежити доступ Росії до критичних іноземних технологій. РЕБ відзначила важливість цього кроку для протидії обходу санкцій. Однак ми також наголосили на важливості запровадити дієві механізми покарання компаній, що порушують встановлені правила. 

Поділитись