Друга річниця повномасштабного вторгнення: форум Ялтинська Європейська Стратегія у Києві

16:02, 01.03.2024
card-img

У другу річницю опору України повномасштабному вторгненню Росії, 24 лютого 2024 року, у Києві відбулась зустріч “Ялтинська європейська стратегія”, яку відвідали міжнародні гості, політики, громадські та військові активісти.  

Ялтинська європейська стратегія (YES) - провідний форум для обговорення європейського майбутнього України та глобального контексту. Подія сприяє появі нових ідей, об'єднує Україну з міжнародними партнерами, підтримує сили, що прагнуть змін у країні, та будує мережі прихильників нової України по всьому світу. 

Протягом 18 років YES ініціює діалог між лідерами з України, ЄС, США та інших країн. В Україні форум є платформою для діалогу між владою та опозицією, що об'єднує лідерів політики, бізнесу, медіа, громадянського суспільства та експертного середовища. Щорічні зустрічі YES проходили в символічному Лівадійському палаці в Ялті з 2004 по 2013 рік. Після анексії Криму Російською Федерацією Щорічна зустріч YES переїхала до столиці України, Києва. 

Темою цьогорічного форуму була допомога Україні у боротьбі за існування, свободу та правовий порядок. Ілона Хмельова, секретар Ради економічної безпеки України (РЕБ), також відвідала подію, де мала змогу поспілкуватись зі стейкхолдерами та міжнародними гостями. Учасники обговорили сучасні проблеми України, стійкість фінансового сектору, економіки, існфраструктури та соціальної системи, допомогу США, ізоляцію Росії та членство України в ЄС. 

Поділитись